Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zeepbellen zetten Charter Generatie Rookvrij kracht bij

Zeepbellen zetten Charter Generatie Rookvrij kracht bij

Nieuws
31/05/2023

Het charter 'Generatie Rookvrij' wil de Europese doelstelling halen om tegen 2040 vijf procent minder rokers te hebben. Bij jongeren onder de 15 zou zelfs niemand nog roker mogen zijn. Maar er is nog werk: uit onderzoek van de Stichting Tegen Kanker blijkt dat een kwart van de Belgen nog rookt.

Steden zoals Waregem hebben al langer bepaald dat je niet meer mag roken aan speelpleintjes of langs wedstrijden van het jeugdvoetbal. 'Zien roken doet roken', is daarbij gedachte.

Bellen blazen

Dertien steden en gemeenten en het Lokaal Gezondheidsoverleg ondertekenen nu het charter Generatie Rookvrij. Daarbij engageren ze zich om kinderen te beschermen tegen de nadelige effecten van tabak, en ze willen voorkomen dat ze beginnen te roken. Om de ondertekening van het charter te vieren hebben kinderen in Anzegem samen bellen geblazen.  (lees verder onder de video)

Jeremie Vaneeckhout, voorzitter Logo Leieland: "Iedereen weet hoe roken een impact heeft op gezondheid, zowel mentaal als fysiek, en dat het op korte en lange termijn gigantische gevolgen heeft. En wij nemen hier eigenlijk samen het engagement om te zorgen dat we de toekomstige generatie rookvrij proberen op te voeden."