Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zeebrugge wil eerder strandredders inzetten

Zeebrugge wil eerder strandredders inzetten

Nieuws
03/03/2021

Normaal zijn er pas strandredders van ongeveer half juni die dan tot half september toezicht houden. Maar misschien kunnen al in bepaalde verlengde weekends, zoals Hemelvaart, redders ingezet worden.

Schepen voor personeel Pieter Marechal: “We zijn natuurlijk altijd afhankelijk van de weersomstandigheden, maar we zien dat het voorjaar de laatste jaren steeds vroeger warmer wordt en we vinden het belangrijk dat mensen veilig kunnen baden. Daarom bekijken we hoe dit personeelsmatig met extra redders kan worden aangepakt.”

Gemeenteraadslid Johannes Logghe: In april en mei kunnen er toch ook al mooie en warme lentedagen zijn en die lokken allicht heel wat bezoekers naar de kust. Zeker nu buitenlandse reizen niet mogelijk zijn. Een aantrekkelijk aanbod in eigen land kan mensen toch een vakantiegevoel geven. En een strandbezoek kan perfect coronaproof verlopen. Zeebrugge-bad is daarvoor uiterst geschikt.”

Uitbreiding recreatiezone

Schepen voor sport Franky Demon bevestigt dat een uitbreiding van de recreatiezone een piste is die bekeken wordt. “Vorig jaar experimenteerden we reeds met een uitbreiding van de badzone en dat lukte vrij aardig”, zegt Demon.

“Ook met de surfclub willen we samenzitten om te kijken welke mogelijkheden er zijn. We kregen van de uitbater al het signaal dat het ledenaantal door corona fors de lucht in ging. En zelfs een vraag om ook de zone voor brandingsporten uit te breiden in de richting van Blankenberge. Als Stad willen we dat gaan bepleiten bij de federale overheidsdienst die hiervoor toelating moet geven.”

Daardoor zouden er ook heel wat meer kitesurfers toegelaten kunnen worden en dat kan zeker een extra troef zijn voor Zeebrugge-bad. Daarnaast wijst Demon op de initiatieven die er sowieso al komen: met name het sportstrand dat vrij beschikbaar is vanaf de paasvakantie én de Beweegcontainer. Die laatste wil de Stad in de zomerperiode opnieuw in Zeebrugge-bad plaatsen om zo extra beweegaanbod in open lucht te voorzien.

Auteurs: