Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zaak seksfeestje in zomerbar La Brasa voor rechtbank

Zaak seksfeestje in zomerbar La Brasa voor rechtbank

Nieuws
18/05/2020

Ze staan samen met een vermeende opdrachtgever terecht voor voyeurisme, verspreiding van seksuele beelden zonder toestemming, bedreiging en belaging. Twee jaar geleden nam één van hen honderden naaktfoto’s van het feestje waarop ook de voormalige schepen van ruimtelijke ordening te zien was. Een deel werd via sociale media verspreid. De zaak zorgde voor heel wat ophef.

Rol opdrachtgever niet bewezen.

Volgens het Openbaar Ministerie is de rol van de opdrachtgever niet bewezen. Hij zou de anderen wel getipt hebben over het feestje uit sensatiezucht. Maar het is niet bewezen dat hij opdracht gaf om foto's te nemen.

De ex-zakenpartner en de bevriende fotograaf verstopten zich in de mais om zo’n 800 foto’s te nemen van het privéfeestje waar op zich niets strafbaars gebeurde. Zo waren er geen minderjarigen aanwezig. De zaak had wel een grote impact op het leven van de schepen.

Schadevergoedingen

De raadsman van de ex-schepen vraagt 15.000 euro morele schadevergoeding voor zijn cliënt en 10.000 euro voor zijn vrouw plus 2.500 euro voor elk van de drie kinderen. Er wordt ook 25.000 euro schadevergoeding gevraagd voor de zaak La Brasa en telkens nog eens 10.000 euro voor de uitbater en zijn vrouw.

 

Lees hier het volledige dossier van La Brasa

 

Auteurs: