Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zaak Lagrou : een overzicht

Zaak Lagrou : een overzicht

Nieuws
22/12/2014

Zijn luxueuze levensstijl en het feit dat hij zelf overvallen werd, wellicht een afrekening, zorgden ervoor dat de politie hem in de gaten hield. Uiteindelijk vielen speurders op 5 juni 2009 binnen op zijn bedrijf en vonden ze een half voetbalveld vol cannabis, goed voor zo’n 18.000 planten. Lagrou verdiende er jaarlijks zo’n 8 miljoen euro mee.

Hijzelf , zijn vrouw, dochter en drie Braziliaanse helpers werden in de boeien geslagen. Maar lang duurde hun verblijf in de cel niet. Door een procedurefout kwamen ze op 23 juni al op vrije voeten.  Twee jaar later was hij opnieuw bezig met het kweken van cannabis. Hij belandde weer in de cel, maar kwam voorwaardelijk vrij na het betalen van een borgsom van 75.000 euro.

Thailand

De eigenlijke rechtszaak werd tot zes keer toe uitgesteld en liep ook vertraging op doordat Lagrou de één na de andere topadvocaat de laan uitstuurde. Intussen is Lagrou zelf er vanonder gemuisd naar Thailand waar hij tal van eigendommen heeft.  Hij zit daar nu omwille van onduidelijke omstandigheden in de cel.

Auteurs: