Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wie zijn onze 52 favoriete winkeliers?

Wie zijn onze 52 favoriete winkeliers?

Nieuws
18/06/2021

Een jong bakkerskoppel uit Varsenare is uitgeroepen tot provinciaal ambassadeur van de actie ‘ik koop lokaal’. Bakkerij Laurens was al de favoriete handelaar van Varsenare, maar haalde het op de online finale ook nog eens van 52 andere West-Vlaamse laureaten die eerder al door hun klanten verkozen waren. De wedstrijd is een organisatie van de POM en de ondernemerscentra West-Vlaanderen. De bakkerij in Varsenare wordt geprezen voor haar moderne aanpak van ondernemen, en die was broodnodig tijdens de coronacrisis.  

'We hadden dit totaal niet verwacht', zeggen Laurens de Vestele en Melissa Vande Ryse. 'Er waren heel veel sterke kandidaten en handelszaken waar wij zelfs jaloers op zijn. We zijn heel blij om één jaar lang het uithangbord van de Ik koop lokaal-campagne te mogen zijn'.

Kleine zelfstandigen moeten steeds harder concurreren met het internet en supermarkten. Je moet dus als lokale handelaar het verschil maken: 'Het gaat niet enkel over de productie en de mensen. We willen al onze klanten aanspreken met hun voornaam. We problemen problemen ook op te lossen.Kwaliteit drijft boven en we zijn altijd een stapje voor op de supermarkten. Om zes uur gaat de winkel open en de pistolets gaan mee met de mensen. Alles draait rond kwaliteit, en je kan hier ook elke dag online bestellen'.

52 handelaars zijn 'ik koop lokaal'-ambassadeur

Voor de derde keer ging Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West) in de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’ op zoek naar ambassadeurs. Meer dan 400 handelaars registreerden zich via www.ikkooplokaal.be om het gezicht te worden van deze campagne en consumenten mee bewust te maken van het belang van lokaal kopen. Meer dan 35.000 mensen gaven hun voorkeur door. Daaruit werden 52 lokale ambassadeurs verkozen, één per deelnemende gemeente, en één provinciale winnaar: Bakkerij Laurens uit Jabbeke.

Jean de Bethune, voorzitter OC West: “De coronacrisis heeft ons de lokale handelaar ook meer dan ooit doen missen. Toen de handelszaken de deuren moesten sluiten, waren onze gemeenten en steden doods. Het lokaal kopen heeft het voorbije coronajaar hierdoor ook heel wat positieve aandacht gekregen. Deze trends nemen we dan ook mee in ons detailhandelsbeleid, waarbij we als Provincie samen met Ondernemerscentra West-Vlaanderen, volop de kaart trekken van sterke handelskernen.”

Bekijk hier de volledige lijst van favoriete winkeliers.