Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wie doodt bomen in Lo-Reninge? Gif in gaten in schors

Wie doodt bomen in Lo-Reninge? Gif in gaten in schors

Nieuws
07/09/2021

De officiële herfst is dan wel nog niet begonnen, maar op de Brabanthoek in Lo-Reninge staan de bomen toch al in wintersferen. De takken van een vijftiental bomen verliezen hun bladeren, da's een groot contrast met de groene kruinen een beetje verderop. 

(lees verder onder de foto)

Burgemeester Morlion: "Vakkundig geliquideerd"

Burgemeester van Lo-Reninge Lode Morlion is boos. 

"U ziet dat de blaadjes van die bomen weg zijn. Die bomen zijn een maand of drie geleden vakkundig geliquideerd. Er is een gaatje geboord en hoogstwaarschijnlijk, volgens specialisten, is daar dan vloeistof, vergif in gegoten. Mensen zien het resultaat vandaag: ze zijn dood."

(lees verder onder de foto)

"Voor de streek is dat een ramp"

Zowel de burgemeester als de buurtbewoners begrijpen niet waarom iemand zoiets doet. In een boom hangt een bordje: "Wie heeft onze bomen vermoord!?"

"Het doet ook iets met de buurtbewoners en passanten," zegt burgemeester Morlion. "Het is een rustige weg, veel fietsers passeren, mensen genieten van de omgeving. Als je dan zulke zaken ziet, dat maakt de mensen ook opstandig, boos en heeft men dit resultaat. Wie heeft onze bomen vermoord? Ja, 't is correct geformuleerd."

Carlos Persoone woont in de buurt: "Ik vind dat heel spijtig. Da's niet kunnen dat men zo de natuur aanpakt. Ik weet niet hoe het gekomen is, maar voor de streek is dat natuurlijk een ramp." 

Politie zoekt de dader(s)

Intussen is de politie een onderzoek gestart. De gemeente is ook van plan om in het najaar de dode bomen te verwijderen en nieuwe te planten.

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere