Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wibra legt de boeken neer

Wibra legt de boeken neer

Nieuws
08/10/2020

De Nederlandse eigenaars mikten op een doorstart van 36 van de 81 winkels. Maar Wibra legt nu zelf de boeken neer.

"Als BBTK betreuren wij het verlies van 439 arbeidsplaatsen en vooral de factuur die doorgeschoven wordt naar de maatschappij via het fonds van sluiting van ondernemingen", klinkt het bij de socialistische vakbond. ACV Puls voegt eraan toe dat de directie niet bereid zou zijn geweest om de opgebouwde rechten over vakantiegeld en eindejaarspremie uit te betalen.

Faillissement

Het faillissement betekent dat 439 werknemers hun job verliezen. De geplande doorstart van 36 winkels met 183 personeelsleden is momenteel onduidelijk gezien de huurcontracten van de filialen nu ook komen te vervallen.

De BBTK betreurt het massale verlies van arbeidsplaatsen en legt een grote verantwoordelijkheid bij de verschillende bestuurders. "Zij hebben het nagelaten te investeren in de winkels en het personeel én hebben bovendien geen spaarport aangelegd voor slechte tijden. Zij hebben deze situatie veroorzaakt," luidt het

Het personeel waarvan 40% meer dan 30 jaar bij Wibra werkt, zal nu een schuldvordering moeten indienen. Zij kunnen rekenen op een tussenkomst van maximaal € 25.000 bruto. Een bedrag dat sinds 2009 niet werd aangepast en bovendien betaald wordt door de gemeenschap via het Fonds van Sluiting van Ondernemingen (FSO).

Lees ook:

Auteurs: 
Belga