Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Weyts sluit slachthuis Izegem

Weyts sluit slachthuis Izegem

Nieuws
12/09/2017

De minister reageert onthutst op de beelden van Animal Rights en laat het slachthuis sluiten. "De weg naar meer dierenwelzijn is verdomd lang. We hebben de lat veel hoger gelegd."

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights legde met een camera vast hoe runderen in het slachthuis van de groep Verbist in het West-Vlaamse Izegem zwaar worden mishandeld. De runderen worden met stokken in een box gejaagd en krijgen elektrische schokken, wat verboden is. Animal Rights eist dat het bedrijf onmiddellijk dichtgaat.

Weyts heeft de Inspectie Dierenwelzijn nu gevraagd de zaak te onderzoeken, om daarna te zien of en welke maatregelen er moeten worden genomen. "Deze beelden sterken mij in mijn ambitie om nog sterker door te zetten. Zowel op vlak van meer vereisten voor de slachthuizen als in meer inspectie", reageert de minister. Hij stelt zich ook strijdvaardig op. "Wie in de landbouw of slachthuissector denkt dat we het niet menen of dat ik in felheid zal afzwakken, die zal het voelen. De inspectiedienst is verdubbeld, die mensen gaan nu aan de slag. Maar ook al besparen we bij de Vlaamse overheid op personeel, ik wil nog extra personeel inzetten. Om wie dierenwelzijn met de voeten treedt, het echt te laten voelen."

Lees ook

 

Auteurs: