Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werkloosheid opnieuw lichtjes gedaald

Werkloosheid opnieuw lichtjes gedaald

Nieuws
06/01/2020

In heel Vlaanderen was er een daling met 4,2%. In de provincie Antwerpen zijn er het meest niet werkende werkzoekenden, zo’n 63.000. In Limburg zijn er het minst: een kleine 24.000.

Als we de werkloosheidsgraad bekijken, dat is de verhouding tussen het aantal niet werkende werkzoekenden en het aantal werkenden, doet onze provincie het met 4,6% het best. Alle andere Vlaamse provincies hebben een hogere werkloosheidsgraad. Op gemeentelijk niveau blijken vooral de landelijke Westhoekgemeenten zoals Vleteren en Lo-Reninge een lage graad te hebben, en de kustgemeenten de hoogste graden.

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits: “Het is positief dat de werkloosheid verder daalt. Vooral de werkloosheid bij jongeren net na het afstuderen en bij 55 tot 60-jarigen daalt enorm hard. Toch zijn er de komende maanden jaren nog belangrijke aandachtspunten. De werkzoekenden ouder dan 60 bijvoorbeeld. Daarom hebben we ook het doelgroepenbeleid aangepast. Werkgevers krijgen sinds 1 januari een lastenverlaging voor het aanwerven van werknemers ouder dan 58 jaar.”

Auteurs: