Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werken aan trompetaansluiting A19-R8 gestart

Werken aan trompetaansluiting A19-R8 gestart

Nieuws
08/08/2022

De werken zullen 2 jaar duren en dat zal heel wat verkeershinder veroorzaken op de R8 in Bissegem en Gullegem. Vanmorgen moest alle verkeer al over 1 rijstrook, maar de files bleven uit.

Het op- en afrittencomplex aan de A19 en de R8 wordt de komende jaren veiliger en vlotter ingericht. Fase 1 duurt tot eind augustus 2023: tijdens deze fase geldt er een omleiding via de E403 en de E17 omdat de binnenring met de A19 is afgesloten.

Fase 1 tot eind augustus 2023

Tijdens de eerste fase van de werken zal de aannemer afwisselend werken op de binnen- en buitenring van de R8. De binnen- en buitenring zullen ook afwisselend worden afgesloten, tot eind augustus 2023. Eerst is de binnenring aan de beurt. Die zal afgesloten zijn vanaf 8 augustus tot vermoedelijk eind oktober 2022. 

Doorgaand verkeer op de R8 blijft in beide richtingen mogelijk tijdens fase 1. Er gelden wel snelheidsbeperkingen en er zullen versmalde rijstroken worden ingesteld. Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters: "Dat zal sowieso de nodige hinder met zich meebrengen. We kunnen natuurlijk geen omelet bakken zonder eieren te breken. Het zal hinder veroorzaken, maar we roepen dan toch iedereen op om de nodige veiligheid en alertheid aan de dag te leggen, zodat die werken in veilige omstandigheden kunnen plaats vinden."

(lees verder onder de foto)

Omleidingen via E403 en E17

Verkeer van Ieper naar Kortrijk-Noord en verkeer van Kortrijk-Zuid naar Ieper volgt een omleiding via de E403 en de E17 (het op- en afrittencomplex Aalbeke): de aansluiting van de binnenring R8 met de A19 is afgesloten.

Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters: "Het gaat om een kostenplaats van zo’n 20 miljoen euro, dat we daarvoor uitgetrokken hebben."

Meer info vind je hier

 

Auteurs: