Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wekelijkse markt keert terug naar marktplein Harelbeke

Wekelijkse markt keert terug naar marktplein Harelbeke

Nieuws
05/10/2020

Zo goed, dat de wekelijkse markt vanaf 5 november weer terugkeert naar de vertrouwde plaats onder de kerktoren. Dat gebeurt voor het eerst in meer dan vier jaar. Schepen van openbare werken Tijs Naert: "De komende weken wordt de laatste hand gelegd aan het marktplein zelf. Binnenkort worden de gebouwen van ‘De Nieuwe Markt’ met bijhorend binnenplein opgeleverd. Op dat binnenplein komt een parking met veel groenpartijen en rondom de markt voorzien we voldoende fietsenstallingen".

Ook schepen van economie Kathleen Duchi is heel tevreden: “We zijn blij dat we de -meer dan 70- marktkramers terug kunnen verwelkomen in ons centrum. De wekelijkse markt is al decennialang een traditie in Harelbeke en lokt volk van ver buiten onze stadsgrenzen. Het is en blijft één van de grootste en meest bezochte markten van onze provincie en we zijn dan ook terecht fier dat de markt terugkeert naar het vernieuwde Marktplein.”

Burgemeester Alain Top: “Op het nieuwe Marktplein creëren we verschillende in- en uitgangen waar stewards de bezoekers opwachten om ze te wijzen op de mondmaskerplicht en waar ze de handen kunnen ontsmetten. Uiteraard zorgen we qua animatie steeds voor coronaveilige acts zodat we én optimaal genieten van de nieuwe marktformule én de veiligheid te allen tijde bewaken.”