Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wegpiraat staat terecht voor poging tot doodslag

Wegpiraat staat terecht voor poging tot doodslag

Nieuws
06/09/2022

De feiten spelen zich af op 26 augustus 2021 op de E40 richting kust. Een echtpaar uit Kortenaken was onderweg naar hun tweede verblijf in Nieuwpoort, toen ze ter hoogte van Beernem te maken kregen met een bumperklever. De bewuste Mercedes bleef hen volgen en probeerde hen tot vier keer toe van de weg te rijden.

Opzettelijke botsing

Uiteindelijk werden ze ter hoogte van Loppem klemgereden, waarna de wegpiraat zelfs met een ijzeren staaf op hen afstapte. Op dat moment konden de slachtoffers nog ontkomen. (Lees verder onder de video)

  Even voor dat incident had B. ter hoogte van Drongen zelfs al de wagen van een koppel uit Kontich geramd. Die opzettelijke botsing werd door het openbaar ministerie als poging tot doodslag gekwalificeerd.

  Excuses

  Dinsdagochtend werd de zaak ingeleid voor de Brugse correctionele rechtbank. B. richtte zich tot het aanwezige koppel uit Kortenaken en bood zijn excuses aan. Maar dat viel niet in goede aarde bij de burgerlijke partij. "Het is meer dan een jaar geleden, en we hebben nog niets van u gehoord. Ik kan dit niet tolereren, echt niet. Gelukkig ben ik rijinstructeur en heb ik u acht keer kunnen ontwijken. Of er waren doden gevallen", reageerde de man.

  De komende maanden zullen de advocaten en het parket hun standpunten op papier zetten. Ondertussen zal de verdediging ook proberen om een regeling te treffen met de burgerlijke partijen. De slachtoffers van de poging tot doodslag werden eerder al vergoed.

  De zaak zal op 14 februari om 10.30 uur gepleit worden.

  Lees ook

  Auteurs: 
  Redactie
  Belga