Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wegpiraat riskeert drie jaar cel

Wegpiraat riskeert drie jaar cel

Nieuws
20/12/2016

Vrijdagavond 8 juli 2016 wandelde een koppel met drie kinderen door de Dorpsstraat in Klerken, een deelgemeente van Houthulst. Met handgebaren maande de man Bjorn C. aan om vaart te minderen, maar dat zette kwaad bloed bij de wegpiraat. De verdachte stopte en probeerde vuistslagen uit te delen. De vrouw van het koppel schoot haar partner te hulp en verhinderde een knokpartij.

Bjorn C. stapte terug in zijn wagen en probeerde de vrouw daarna  aan te rijden. Het slachtoffer kon gelukkig net op tijd wegspringen, waardoor ze slechts lichte verwondingen opliep. De aanrijder vluchtte weg, maar kon enkele dagen later toch ingerekend worden. Sindsdien zit hij in voorhechtenis.

Dinsdag moest de wegpiraat zich voor de Veurnse strafrechter verantwoorden voor poging tot doodslag, voor opzettelijke slagen en verwondingen en omdat hij zijn voertuig als wapen gebruikte. Het slachtoffer vroeg een schadevergoeding van 5.000 euro. Ook voor haar echtgenoot en hun kinderen werd een schadevergoeding gevorderd. De verdediging stelde voor om de straf te beperken tot de voorhechtenis van zes maanden.

Niet eerste keer

De beklaagde was in Houthulst absoluut niet aan zijn proefstuk toe. Op 12 maart 2015 achtervolgde hij de bestelwagen van Dario B. in Sint-Pieterskapelle bij Middelkerke. Uiteindelijk zette B. zijn voertuig aan de kant en probeerde hij tevergeefs te ontkomen door in een andere wagen te stappen. Bjorn C. en zijn passagier Clyde V. deelden rake klappen uit aan het slachtoffer. De Brugse correctionele rechtbank veroordeelde hen dinsdagochtend hiervoor tot 10 maanden effectieve celstraf en een geldboete van 300 euro.

In de zaak van de verkeersagressie in Houthulst doet de Veurnse strafrechter uitspraak op 24 januari.

Auteurs: