Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Week van de Smaak stelt Vistournee met smaakboot voor

Week van de Smaak stelt Vistournee met smaakboot voor

Nieuws
10/09/2014

Daarmee wil de organisatie het grote publiek beter vertrouwd maken met de Belgische visserij. Het initiatief werd vandaag voorgesteld aan de Vlaamse Visveiling in Zeebrugge.

De Vistournee doorkruist Vlaanderen met de Smaakboot en de Smaakmobiel. Ze trekken langs de kust en dringen het binnenland in, met tal van bekende chefs aan boord. Nieuw is dat iedereen zijn plekje op de Smaakboot kan winnen door een eigen Vistournee Generale te organiseren. Daarvoor moeten gegadigden een visetentje organiseren en/of een biermatch zoeken bij een gerecht. Aan boord geven 11 chefs het beste van zichzelf en krijgen winnaars uitleg over bijpassende bieren, vissoorten en de Belgische visserij.

De Smaakmobiel komt dan weer in gemeenten die lokale chefs warm maakten om een eigen interpretatie te bedenken voor de populaire Britse snack "fish&chips". Zeven gemeenten wisten de Smaakmobiel aan te trekken.

Naast de Vistournee staat ook duurzaamheid centraal in deze smaaktiendaagse, onder de titel "Duurzame Verbeelding". "Alle aspecten van duurzaam eten komen daarbij aan bod: koken met lokale ingrediënten, zelf je groenten telen, minder vlees eten, beter bewaren, minder verspillen, kiezen voor fair trade en biologische producten", klinkt het. Het startschot van deze initiatieven wordt gegeven op 13 november in Oostende. Ook de Smaakboot zal dan gedoopt worden.