Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Water in gasleiding Vlamertinge

Water in gasleiding Vlamertinge

Nieuws
17/09/2019

Het waterlek heeft een gat geslagen in de gasleiding, via die opening is het water tot in de gasleidingen gedrongen. De druk op de gasleiding is daardoor zeer laag in de buurt. 

De 100 gezinnen moeten hun gastoevoer uit voorzorg afsluiten tot Fluvius langskomt. Wie niet thuis is heeft zoals gevraagd zijn gsmnummer op de voordeur hangen. Een vijftiental gezinnen meldt effectief geen gas te hebben doordat het water de ruimte in de leiding inneemt.

Water niet voorbij de meter

 

Intussen maakt Fluvius ook in De Cerfwijk een gat in de leiding om het water weg te zuigen. De inwoners hebben alleen koud water, gelukkig is er nog geen centrale verwarming nodig. Maar wie een gasfornuis heeft kan niet koken.

Het water komt trouwens niet voorbij de gasmeter, schade aan toestellen is dan ook zo goed als uitgesloten.

Dit bericht verspreidt de stad:

Merk je dat je gastoestellen (boiler, verwarmingsketel, doorstromer, gasfornuis, kachel, gashaard …) niet naar behoren functioneren? Sluit dan de kranen naar die toestellen of je gasmeterkraan af en neem contact op met Fluvius op het gratis nummer 0800 65 0 65. Dit nummer is 24/24 uur bereikbaar.  Moet je nog weg? Sluit dan je gasmeterkraan en hang je gsm-nummer duidelijk zichtbaar aan je voordeur. Zo kan Fluvius je steeds contacteren. Fluvius komt je gasaansluiting dan zo snel mogelijk opnieuw in dienst stellen zodra alle water uit de gasleidingen is verdwenen.