Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wagen rijdt met hoge snelheid in gracht

Wagen rijdt met hoge snelheid in gracht

Nieuws
11/11/2020

Het ongeval gebeurde op de verkeerswisselaar van de E403 naar de E17 in Aalbeke. De bestuurder reed omstreeks halftwee vanuit de E403 richting Doornik en wilde de wisselaar naar de E17 richting Frankrijk nemen. Aan het eind van de oprit verloor hij om onbekende reden de controle over het stuur.  

De wagen dook de grasberm rechts van de snelweg in en kwam tot stilstand tegen een stenen duiker in een diepe gracht. De bestuurder, die alleen in het voertuig zat, liep bij het ongeval verwondingen op maar bleef bij bewustzijn toen hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Voor zover bekend waren er bij het ongeval geen andere voertuigen betrokken. Een beperkte ploeg van de brandweer kwam met een signalisatiewagen ter plaatse om de plaats van het ongeval te beveiligen voor het aankomend verkeer tijdens de vaststellingen en de takelwerkzaamheden.

Hoe het ongeval precies gebeurde, is niet duidelijk en wordt nog onderzocht.  De wagen raakte door de impact onherstelbaar beschadigd en is rijp voor de schroot.