Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrouw voor een kwart miljoen opgelicht met valse juwelen

Vrouw voor een kwart miljoen opgelicht met valse juwelen

Nieuws
28/12/2021

De zaak kwam aan het licht toen de kleindochter bij haar oma thuis was. Drie mannen belden aan en boden haar een juweel aan ter waarde van 30.000 euro. De grootmoeder wilde betalen voor het juweel, maar de kleindochter kwam tussenbeide en belde de politie.

Nu blijkt dat de grootouders al 4 jaar juwelen aankopen aan een man die daarvoor aan huis komt. Alle betalingen gebeuren via overschrijving naar verschillende rekeningen. Over de jaren heen gaat het om 244.100 euro.

Bij een daaropvolgende huiszoeking in Antwerpen (woonplaats hoofdverdachte) werden twee dozen vol met ogenschijnlijk valse juwelen gevonden, 22.000 euro cash en heel wat rekeninguittreksels.  Volgens de eerste vaststellingen gaat het wel degelijk om valse juwelen. De hoofdverdachte betwist deze aantijging.

Er werden drie arrestaties verricht, allemaal Indiërs. Ze zijn vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens oplichting. Ze zullen op 31 december voor de raadkamer in Veurne verschijnen, die over hun verdere aanhouding zal beslissen.

Auteurs: