Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vroonhofsite belangrijkste uitdaging in Poperinge

Vroonhofsite belangrijkste uitdaging in Poperinge

Nieuws
18/12/2019

Het masterplan voor de ontwikkeling van de Vroonhofsite als een nieuwe stadskern is intussen al enkele keren aangepast. Zo’n beleidsplan stippelt de prioriteiten van het stadsbestuur uit voor de komende zes jaar en wat dat allemaal kost.

Het stadsbestuur heeft grootse plannen met de Vroonhofsite. Maar zoals de zaken er nu voor staan kan dat nog even duren. De beslissing van de schooldirectie om een nieuwe school te bouwen op een andere locatie maakt dat het stadsbestuur alles moest bijsturen. Als tijdelijke oplossing voor de verenigingen wordt Gasthof De Kring een evenementenzaal.

Tering naar de nering

"Dat is echt wel de hoofdbrok van het meerjarenplan", zegt burgemeester Christof Dejaegher. "De aankoop van gasthof De Kring en de verbouwing er van en de inrichting van de Vroonhofsite. Alleen wat is er nu voorzien: opmaak van de plannen, de inrichting van het openbaar domein en de afbraak van de gebouwen, archeologisch onderzoek en uiteraard de eerste plannen voor de nieuwbouw die daar moet komen."

Nu de Vroonhofsite volledig in handen is van het stadsbestuur wordt het plan opgeborgen om aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk een culturele bestemming te geven. Poperinge investeert 37 miljoen euro en leent 24 miljoen euro zonder dat de belastingen stijgen.

Het stadsbestuur zet de tering naar de nering en alles moet efficiënter. Poperinge zet de komende zes jaar ook nog in op betere voet - en fietspaden. Duurzame stadsontwikkeling met het accent op de buurten. En voor de verschillende deelgemeenten komen er dorpsplannen.