Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vriend van vermoorde Caroline Vyncke reageert voor het eerst

Vriend van vermoorde Caroline Vyncke reageert voor het eerst

Nieuws
19/05/2015

Vanweehaeghe zat vier jaar in de cel maar werd vorige week vrijgesproken. Thoms Couvreur, die op het moment van de feiten naast Vanweehaeghe woonde, werd veroordeeld tot levenslang. Hij heeft volgens de jury Caroline Vyncke vermoord en daarna in stukken gesneden.

Net na het proces wou Vanweehaeghe niets zeggen en hij wou zelfs niet herkenbaar in beeld gebracht worden. Nu spreekt hij voor het eerst. Hij is vooral aangeslagen en zeer emotioneel, zegt hij.

Schadevergoeding

Frank Scheerlinck en Dimitri Van Tomme, de advocaten van Geert Vanweehaeghe zullen intussen een schadevergoeding vragen. "Eerst door een brief te sturen aan de minister van justitie", kondigt advocaat Frank Scheerlinck aan. "Ik reken alvast op het gezond verstand, want de man heeft vier jaar onterecht in de gevangenis gezeten. Ik hoop dat ik niemand zal moeten dagvaarden en procederen."

Hoeveel die schadevergoeding moet bedragen, willen de advocaten niet kwijt. "Dat gaan we nu in alle rust becijferen. Maar als je weet dat in strafzaken daders na een vierde van hun straf kunnen vrijkomen, dan werd Geert omgerekend veroordeeld tot 12 jaar effectieve celstraf, in de bloei van zijn leven.'

Daarnaast willen Scheerlinck en Van Tomme ook dat de naam van hun cliënt volledig wordt gezuiverd.

 

Auteurs: