Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voormalig lid Oostendse hiphopbende RAW13 riskeert jaar cel voor partnergeweld

Voormalig lid Oostendse hiphopbende RAW13 riskeert jaar cel voor partnergeweld

Nieuws
04/05/2023

De feiten speelden zich af in april vorig jaar. De beklaagde ging in Oostende op straat zijn vriendin te lijf. Getuigen stelden vast dat hij meerdere vuistslagen en schoppen uitdeelde, zelfs toen het slachtoffer al op de grond lag.

Waslijst aan misdrijven

Beide betrokkenen weigerden achteraf om zich te laten verhoren door de politie. Het openbaar ministerie merkte op dat de beklaagde absoluut niet aan zijn proefstuk toe was. De man liep in het verleden al tegen de lamp voor diefstal, slagen, drugs, weerspannigheid, bedreigingen en vernielingen.

De meeste veroordelingen hebben te maken met zijn periode bij de toenmalige hiphopbende RAW13. Vier bendeleden werden in februari 2015 veroordeeld voor moord en twee moordpogingen in de Torhoutse uitgaansbuurt. Op dat assisenproces werd de Oostendenaar als getuige gehoord.

Onder invloed van drugs

De verdediging pleitte dat de woelige relatie nu beter verloopt. Daarnaast werd opgemerkt dat de beklaagde en zijn vriendin die bewuste dag allebei onder invloed van drugs waren. In zijn laatste woord stelde de beklaagde dat hij in principe bijna geen drugs meer gebruikt.

De voorzitter uitte haar twijfels bij zijn bewering dat hij zonder begeleiding kan afkicken. Ten slotte maakte de rechter hem er meermaals op attent dat hij tijdens de zitting een paar keer lag te slapen. De rechter doet uitspraak op 1 juni.

Auteurs: 
Belga
Tim Vandevelde