Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vlaams Belang verdwijnt uit gemeenteraad Kortrijk

Vlaams Belang verdwijnt uit gemeenteraad Kortrijk

Nieuws
04/09/2014

Seynaeve werd eind juni als parlementair medewerker ontslagen.  Het zette hem aan het denken. Hij kreeg jarenlang vaak dezelfde reactie van mensen dat VB niet  de partij was die hem op het lijf geschreven was' .  Dat deed hem twijfelen. Neem daarbij het cordon sanitaire, dat ervoor zorgt dat  er weinig of niet kan gewogen worden op het beleid, dat maakte de impasse compleet. Afgelopen maanden werd voor Seynaeve  dan ook duidelijk dat hij politiek compleet vast was komen te zitten.

Na rijp beraad

“De komende maanden wil ik daarom, met twee diploma's op zak, in alle vrijheid kunnen uitmaken welke professionele richting ik uit wil. Vandaar mijn beslissing, na rijp beraad, om voortaan als onafhankelijk raadslid te zetelen. Een nieuwe start, een nieuwe denkfase.

Collega-raadslid Isa Verschaete heeft voor zichzelf uitgemaakt eveneens onafhankelijk te gaan zetelen.  Het is uiteraard onze bedoeling in de gemeenteraad de belangen van de Kortrijkzanen te blijven verdedigen. Dit op een manier die men van ons twee gewoon is: constructief en onderbouwd.”

Auteurs: