Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vlaams Belang-fractie verdwijnt uit Ieperse gemeenteraad

Vlaams Belang-fractie verdwijnt uit Ieperse gemeenteraad

Nieuws
10/04/2020

Six was bij de jongste federale verkiezingen al niet tevreden “na een misgelopen mandaat in De Kamer als gevolg van een onverdienstelijke 6de plaats”. Maar intussen is er ook een vertrouwensbreuk ontstaan tussen haar en het nationaal partijbestuur nadat een beloofd arbeidscontract er niet gekomen is. Dat was de druppel die de emmer van Six deed overlopen. Samen met Six en Dehollander stappen nog 4 andere bestuursleden op uit solidariteit.

“Wij zijn van plan om nog van ons te laten horen, maar dan onder een andere nog te bepalen fractienaam tijdens de lopende legislatuur. Met volle moed smeden wij twee ijverig toekomstplannen maar laten nog niet in onze kaarten kijken. Momenteel worden de laatste voorbereidingen gedaan met de intentie vanaf de volgende gemeenteraadszitting onder de nieuwe fractienaam te zetelen. Eens dat achter de rug is, zal werk gemaakt worden om naast de nieuwe fractie eveneens een bijhorende “afdelingswerking” te maken met het ook op de volgende gemeenteraadsverkiezingen.”

“Ik besef dat er wellicht voormalige VB-kiezers ontgoocheld zullen zijn over mijn beslissing maar hoop dat zij begrijpen dat ons ontslag een principiële beslissing is. Ik zetel binnenkort onder een nieuwe partijnaam maar de inzet voor de Ieperlingen zal daar niets aan veranderen.”

Auteurs: