Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VK18: Mobiliteit en openbare werken worden topthema's in Brugge

VK18: Mobiliteit en openbare werken worden topthema's in Brugge

Nieuws
09/10/2017

We laten zowel de meerderheid als de grootste oppositiepartij aan het woord over de realisaties van de afgelopen jaren en de uitdagingen voor de toekomst.

In Brugge botst N-VA als grootste oppositiepartij op tegen de huidige sp.a & CD&V-meerderheid. En de coalitie lag de afgelopen jaren meermaals onder het vuur. Zo kwam er kritiek op de vele werken in de binnenstad en was er protest tegen het nieuwe parkeerbeleid.

Renaat Landuyt: “Werken zijn altijd vervelend. Denk bijvoorbeeld aan uw huis verbouwen. Dat is een heel vervelende periode. Maar de periode erna is een periode van geluk. We hebben alle mogelijke werken gedaan en een inhaalbeweging ingezet. De ongemakken van werken zijn snel vergeten eens je kan genieten van de resultaten.”

Coördinatie

Toch vindt oppositiepartij N-VA dat de coördinatie van werken beter kan. En ook het wegtrekken van de stadsdiensten was een klap voor de binnenstad, zegt N-VA lijsttrekker Pol Van Den Driessche. “Het Huis van de Bruggeling is een absolute blunder. Je haalt je administratie en diensten uit de stad om ze buiten je stad te leggen. En dat in een lelijk gebouw dat ongelooflijk veel geld kost. Je trekt zo het leven uit je stad. Nu duw je dat weg naar de kant van het station. Waar trouwens de parking stilaan aan het vollopen is. De enige troef die het had, bereikbaarheid, is straks weg.”

N-VA verwijt het bestuur ppk een gebrek aan visie. Zo stelt Van Den Driessche ook nog dat het fel bekritiseerde parkeerplan ondoordacht is ingevoerd. De burgemeester zegt dan weer dat de bewoners tevreden zijn omdat zij weer vlotter kunnen parkeren.

Politicoloog Herwig Reynaert wikt en weegt

We gaan ook telkens na hoe de politieke kaarten liggen, één jaar voor de verkiezingen. In Brugge zijn de stellingen al ingenomen. Alle lijsttrekkers zijn bekend, en niet minder dan vier kandidaat-burgemeesters dingen naar de hand van de kiezer, of van elkaar. Politicoloog Herwig Reynaert wikt en weegt hun kansen.