Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vivaldi: Burgemeester Moorslede stapt uit Open VLD

Vivaldi: Burgemeester Moorslede stapt uit Open VLD

Nieuws
30/09/2020

Vergote zet op twitter dat hij liberaal blijft, maar dat hij voortaan partijloos is. Een samenwerking met de groenen en socialistische partijen levert een té links beleid op, vindt hij.

"Er is een coalitie gevormd met partijen die eisen gaan stellen waar ik niet achter sta", zegt Vergote woensdagochtend. Hij verwacht dat er een resem aan sociale claims zal komen, met als gevolg meer belastingen voor de werkenden. "Liberalen staan voor iets totaal anders dan socialisten of groenen", zegt hij. "Ik verwacht een te links programma met weinig ondersteuning voor bedrijven en mensen die echt willen werken."

Lokaal komt Vergote op onder de kartelnaam Visie. "Daar gaan we mee verder", zegt hij. "Wij gaan vooruit en voeren beleid dat echt op liberale leest is geschoeid."

Francesco Vanderjeugd, zijn collega-burgemeester uit Staden, en ook van OpenVLD, reageert wel verheugd op het akkoord. Hij vindt Alexander De Croo ook een goeie keuze als premier.

Reactie Egbert Lachaert

Egbert Lachaert, de voorzitter van Open VLD, heeft intussen gebeld met Ward Vergote. Hij noemt het terugsturen van zijn partijkaart belachelijk: “Hij zou het akkoord beter eerst eens lezen.”