Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vijftigste Vierdaagse van de IJzer van start

Vijftigste Vierdaagse van de IJzer van start

Nieuws
22/08/2023

Het jubileum van de meerdaagse wandeltocht belooft heel wat volk te trekken. Vooraf hebben ongeveer 8.000 wandelaars zich online ingeschreven. "Deelnemers kunnen zich ook nog ter plaatse inschrijven aan de startlocaties tussen 7.30 en 10.30 uur", zegt directeur Jef Verstraete. "Om alles vlotter te laten verlopen, hebben we voorzien in extra verdeelpunten waar deelnemers hun wandelkaart kunnen ophalen."

(lees verder onder de foto)

Voor de vijftigste verjaardag pakt de organisatie uit met een aantal nieuwigheden. "Er is extra aandacht voor beleving, meer animatie en een bijzonder aandenken." De Vierdaagse heeft dit jaar ook een speciaal ontworpen badge voor het jubileum die elke deelnemer zal ontvangen. Verder worden vijf wandelaars gehuldigd die al voor de vijftigste keer deelnemen aan de wandelmeerdaagse. Eén daarvan is de 83-jarige Etienne. Op het einde van deze editie zal hij, net als vier andere deelnemers, zo’n 6.250 kilometer op de stappenteller van de Vierdaagse hebben staan. Etienne Scherpereel: "Je begint een keer, een dag. Het volgend jaar twee dagen, dan een derde en zo gaat dat verder en verder en verder. Met vrienden hé. Dan doe je verder. En we doen nog altijd mee, de 50ste keer nu."

Deelnemers kunnen vier dagen wandelen in Oostduinkerke-Nieuwpoort, Diksmuide, Poperinge en Ieper. Wandelaars kiezen zelf welke dagen ze deelnemen en hoe ver ze willen wandelen. Maandagavond vond al de officiële openingsplechtigheid plaats in Oostduinkerke. Vandaag gaat de wandeltocht van start met het startschot van de burgemeester van Koksijde.

Auteurs: 
Belga