Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vermassen vergelijkt RAW13 met internationale gangsterbende

Vermassen vergelijkt RAW13 met internationale gangsterbende

Nieuws
04/02/2015

"Het is de meest gekende en meest gevreesde bende ter wereld", aldus meester Jef Vermassen. De gelijkenis met de Oostendse rapgroep RAW13 is volgens de advocaat treffend. "De leden tatoeëren ook een 13 als teken van samenhorigheid. Die groepen worden gesteund of geleid door artiesten met hun eigen muziek."

Volgens meester Vermassen hebben de beschuldigden zich ook voor het plegen van de feiten gespiegeld aan MS-13. "Angst is de doelstelling van de vereniging, dat is vreselijk. Ze gebruikten ook machetes. Iedereen wist wat er ging gebeuren. Het was bijna een paramilitaire actie. 1 minuut 46 seconden, van een Blitzkrieg gesproken."

Eelt op de ziel

Vermassen schetste ook een beeld van de feiten die zijn cliënt troffen. De man raakte bij de raid zwaargewond.  Door de zeven messteken ondervindt het slachtoffer nog steeds problemen op zijn werk en heeft hij meerdere littekens. "Jullie vier hebben de stekker uit zijn leven getrokken. Hij doet zijn best, maar het zal nooit meer zijn zoals vroeger. Het is een teddybeer met veel eelt op zijn handen, maar vooral op zijn ziel".

Auteurs: 
Belga