Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdere steun aan VN-Universiteit in Brugge

Verdere steun aan VN-Universiteit in Brugge

Nieuws
10/01/2022

Het vierzijdige partnerschap tussen de VN-Universiteit, de Vlaamse gemeenschap, de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent wordt daarmee hernieuwd voor de periode 2022-2026. Dat meldt de VUB.

"We zijn zeer enthousiast dat de Vlaamse regering een nieuwe beheersovereenkomst voor de volgende vijf jaar heeft goedgekeurd", reageert Philippe De Lombaerde, directeur van UNU-CRIS.

"Wij fungeren als een brug tussen onderzoek en beleid en onderzoeken de verschillende bestuursniveaus en hoe zij kunnen samenwerken om een aantal van de meest dringende problemen van onze tijd aan te pakken."

(lees verder onder de foto)

"Toegevoegde waarde"

Bij de evaluatie van de vorige periode concludeerde men dat het instituut van "grote toegevoegde waarde" is voor de Vlaams/Belgische zichtbaarheid op internationaal niveau. De Vlaamse regering zal tot 2026 een jaarlijks budget voorzien van een miljoen euro.

Ook de partnerinstellingen reageerden opgetogen op het nieuws. Rik Van de Walle, rector aan de UGent, onderstreepte het belang van samenwerking met de VN-denktank. "Door de krachten van verschillende onderzoeksgroepen uit Vlaanderen en Brussel te bundelen, maken we echt het verschil in de grote VN-familie."

Auteurs: 
Belga