Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdediging ondervraagt speurders op assisenproces over ripdeal in Roeselare

Verdediging ondervraagt speurders op assisenproces over ripdeal in Roeselare

Nieuws
13/02/2023

De lokale politie van de zone Riho werd op 25 februari 2020 rond 20.30 uur opgeroepen voor een schietpartij in de Weststraat. "Wij zien op de grond een man liggen en een vrouw die erbij zit om te reanimeren. Dat bleek een huisarts te zijn", getuigt hoofdinspecteur Wouter Feys-Jacques op het assisenproces.

Ter plaatse werden ook twee kompanen van het slachtoffer (18) aangetroffen. "Zij zeggen dat hun vriend neergeschoten is en dat de verdachte een zekere Sacha is. Ze zeggen ook dat hij een verkoper is van cocaïne en weed."

Geplande ripdeal

Wachtofficier Filip Degryse legt uit hoe hij vervolgens met twee patrouilles naar de woning van Sasha B. trok. Uiteindelijk werd de beschuldigde door de speciale eenheden van de federale politie ingerekend.

De speurders gaven tijdens hun getuigenis een overzicht van de wisselende verklaringen van de kompanen van het slachtoffer. Slechts met mondjesmaat werd toegegeven dat ze van de geplande ripdeal op de hoogte waren. In eerste instantie hielden ze wel vol dat het slachtoffer niet gewapend was, terwijl de politie nochtans een doos en munitie van een alarmpistool onder zijn bed had gevonden.

Uiteindelijk verklaarde een van de kompanen dat het slachtoffer het pistool in de rokersruimte van het jeugdhuis al getoond had. Op 10 juni 2020 bekende de andere vervolgens dat hij het wapen eerst in de struiken en later in de onderste matras van zijn boxspring verstopte.

Vuurwapen van slachtoffer

De beschuldigde houdt vol dat hij zelf geen wapen op zak had en de feiten dus pleegde met een vuurwapen van het slachtoffer. Tijdens zijn verhoren verklaarde de Roeselarenaar dat hij met zijn linkerhand het slachtoffer wegduwde en tegelijk met zijn rechterhand naar het wapen van het slachtoffer greep.

Dinsdagnamiddag zal het telefonieonderzoek nog toegelicht worden. Ook de wetsdokter en de wapendeskundige komen aan het woord.

Lees ook:

Auteurs: 
Redactie
Belga