Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachte duinenmoord blijft in cel

Verdachte duinenmoord blijft in cel

Nieuws
22/04/2016

Het lichaam van de 26-jarige Bulgaarse werd in augustus 2010 aangetroffen in de duinen van Zeebrugge.

Het slachtoffer kon pas na vier jaar onderzoek geïdentificeerd worden. Op 21 januari 2015 werd haar vriend van Turkse origine in Rotterdam opgepakt. De verdachte beweert dat hij zijn vriendin op 1 augustus 2010 voor het laatst zag in Calais, toen ze een trip naar Londen dachten te maken. Volgens de Rotterdammer zou het slachtoffer aan de haal zijn gegaan met 7.000 euro en haar valiezen. Op 17 augustus 2010 werd haar lichaam dan in Zeebrugge teruggevonden.

Niet in nauwe schoentjes

Kenan B. blijft ontkennen dat hij iets met de moord te maken heeft. DNA-onderzoek heeft de verdachte voorlopig niet in nauwe schoentjes gebracht. Haren die aangetroffen werden op het lichaam van het slachtoffer, bleken niet van B. te zijn. De onderzoeksrechter heeft in dat kader wel nog bijkomende onderzoek bevolen.

Volgens de familie Raycheva sloeg en bedreigde B. zijn vriendin regelmatig. Daarom drong meester Jeroen Thieren, raadsman van de verdachte, aan op een confrontatie tussen zijn cliënt en de familie Raycheva. De confrontatie met de moeder en de zus van het slachtoffer leverde geen nieuwe elementen op. Het Bulgaarse moraliteitsonderzoek is ondertussen ook aan het dossier toegevoegd, maar moet wel nog worden vertaald.

Auteurs: