Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachte blijft in de cel voor dubbele moord

Verdachte blijft in de cel voor dubbele moord

Nieuws
25/03/2016

Bruno B. schoot eind februari 2015 zijn zus en schoonbroer dood. Hij trok om 11.30 uur naar de lokale politie en vertelde dat hij zware feiten had gepleegd. Die donderdagmiddag werden dan in een woning in de Aartrijkse wijk 't Veld de levenloze lichamen van zijn zus en zijn schoonbroer aangetroffen.

Zwijgrecht

Tegenover de onderzoeksrechter beriep de verdachte zich in eerste instantie op zijn zwijgrecht. Bij een tweede verhoor heeft B. wel bekend dat hij de slachtoffers heeft doodgeschoten. Vooral het onderzoek naar de geestestoestand van de verdachte zal cruciaal zijn in het dossier. Volgens de eerste vaststellingen van de gerechtspsychiater was B. ontoerekeningsvatbaar op het moment van de feiten. In dat geval zou de verdachte geïnterneerd worden.

Er werd een college van drie psychiaters aangesteld om Bruno B. te onderzoeken. Na ruim een jaar is het echter nog steeds wachten op hun verslag. "Onze cliënt heeft alles toegegeven, het dossier ligt dus gewoon al maanden te wachten op dat verslag. Ik overweeg om de psychiaters op het matje te laten roepen", aldus meester Filip De Reuse, raadsman van de verdachte.

Auteurs: