Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Veel volk op Last Postplechtigheid Ieper

Veel volk op Last Postplechtigheid Ieper

Nieuws
11/11/2015

Aan de Menenpoort in Ieper is om 11 uur vanmorgen de 97ste Lastpost Plechtigheid ter herdenking van de Wapenstilstand gehouden. Dat zorgde voor heel wat volk, ook op de Grote Markt waar mensen alles op een groot scherm konden volgen.

De Last Postplechtigheid vond plaats in aanwezigheid van ondermeer Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans en Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Voor de federale regering was Bart Tommelein aanwezig, en ook provinciegourverneur Carl Decaluwé tekende present.

Er waren ook heel wat buitenlandse ambassadeurs en gasten uitgenodigd, waaronder ook een delegatie van de toenmalige Duitse vijand. Op 11 november 1918 om 11 uur in de voormiddag gingen de Duitsers akkoord met de voowaarden van de geallieerden tot het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Antoon Verschoot, met zijn 90 jaar de oudste van de klaroenblazers, moest de plechtigheid missen wegens gezondheidsproblemen. Vanmiddag is er nog het herdenkingsconcert in de kathedraal en om acht uur vanavond is nog de gewone Last Post.