Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VAXPO verhuist naar oude site Van Marcke

VAXPO verhuist naar oude site Van Marcke

Nieuws
02/07/2021

In augustus verhuist VAXPO naar een nieuwe locatie op de oude site Van Marcke. Nu het normale leven stilaan terug op gang komt, en organisatoren volop aan het kijken zijn om weer evenementen en beurzen te kunnen organiseren, zullen de hallen van Xpo Kortrijk opnieuw in gebruik worden genomen. Met als eerste belangrijke afspraak: de tweejaarlijkse beurs Matexpo in september.

De verhuis van de huidige werking staat ingepland voor 18, 19 en 20 augustus. Op die dagen zal het vaccinatiecentrum dus gesloten zijn. In de week van 23 augustus moet VAXPO opnieuw volledig operationeel zijn om mensen te ontvangen voor hun 1e en/of 2e prik.

VAXPO zal daar blijven tot 15 oktober, de datum waarop de Vlaamse financiering van de vaccinatiecentra afloopt. Indien de campagne alsnog verlengd zou worden, zijn er mogelijkheden om op de site te blijven.

Intussen kregen alle 18-plussers van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne een uitnodiging voor hun eerste vaccin. Ook de groep 16-17-jarigen komt stilaan aan de beurt. Nadat iedereen de kans heeft gekregen om op hun uitnodiging in te gaan, krijgen ook de mensen die eerder niet op hun oproep ingingen, maar niet expliciet weigerden, nog een tweede kans. De vaccinatiecampagne blijft dus nog een tijdje doorlopen.