Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vandalisme in Veurne zorgt voor levensgevaarlijke situatie

Vandalisme in Veurne zorgt voor levensgevaarlijke situatie

Nieuws
20/11/2020

De slagboom zorgt er voor dat fietsers tijdig kunnen stoppen, als er een vrachtwagen vanuit de tegengestelde richting in de Alloenestraat moet rijden om bij terreinen te raken op de nabijgelegen industriezone 1. De slagboom is nodig, omdat er bij de inrit een blinde bocht is. Fietsers en vrachtwagenchauffeurs kunnen elkaar niet zien bij de inrit. Een ongeluk ligt dus letterlijk en figuurlijk om de hoek te wachten.

"Ik ben geschokt"

De voorbije maanden werd de slagboom telkens vernield. Uit onderzoek blijkt dat de slagboom wel degelijk door middel van geweld wordt vernield. Het is absoluut onmogelijk dat een vrachtwagen de slagboom stuk maakt door er tegen te rijden. Het is waanzinnig dat één of meerdere personen beslissen om deze actie te ondernemen. Er worden op die manier bewust fietsers in levensgevaar gebracht, klinkt het in een persbericht van de stad. 

Er komen controles om mogelijke daders te vatten én om de veiligheid van de fietsers te waarborgen.

Peter Roose, burgemeester: Ik ben geschokt dat mensen zich hier mee kunnen bezig houden. Ze brengen fietsgebruikers in levensgevaar. Als we de dader(s) kunnen vatten, dan zullen we alles doen om de daders voor de rechtbank te brengen.”

Auteurs: 
Redactie

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox