Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vandalisme in Kasteelpark Zwevezele: "Gespecialiseerde firma inschakelen"

Vandalisme in Kasteelpark Zwevezele: "Gespecialiseerde firma inschakelen"

Nieuws
18/08/2022

De boodschappen zijn duidelijk: "Fuck elke politie" en "Hier kan je weed kopen". Het badhuis in het Kasteelpark in Zwevezele staat vol zwarte graffiti. "Het is niet duidelijk wie dit gedaan heeft, maar we weten wel dat het moeilijk wordt om de verf eraf te halen", zegt burgemeester Lieven Huys. "We moeten een gespecialiseerde firma inschakelen om alles eraf te halen, dat zal niet voor onmiddellijk zijn."

Niet de eerste keer

Ook een tiental jaar geleden werd het badhuis beklad. "Ook toen hebben we een speciale firma moeten laten komen om het goedje te ruimen", weet de burgemeester.

Sinds 1984 zijn het badhuis en koetshuis eigendom van de gemeente.

Extra controle

Wanneer het nu juist is gebeurd, is nog niet duidelijk. Wandelaars merkten de vandalenstreek op. Volgens inwoners gebeuren er de laatste tijd een aantal "vreemde dingen" in het kasteelpark en rond het sportpark.

"Het is zeker zo - en niet alleen in onze gemeente - dat jongeren bijvoorbeeld afspreken op eerder afgelegen plaatsen, zoals het badhuisje", zegt Lieven Huys. "Maar ik wil die groep zeker niet viseren, want met afspreken alleen doe je niets verkeerd."

"Dagelijks patrouilleert de politie in en rond Zwevezele, ook in het Kasteelpark." De gemeente zal nu ook camera's hangen.

Auteurs: 
Redactie