Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vanaf 2024 huis-aan-huisophaling Groente-, fruit- en tuinafval in Oostende

Vanaf 2024 huis-aan-huisophaling Groente-, fruit- en tuinafval in Oostende

Nieuws
04/12/2021

De Vlaamse overheid heeft beslist dat er vanaf 2024 geen bioafval (Gft) meer in de restafvalzak mag worden verzameld. Deze verplichting geldt voor particuliere huishoudens, maar ook voor bedrijven. Het gaat onder andere over schillen, resten van groenten, fruit en aardappelen, vlees- en visresten en eierschalen, alsook onkruid, klein snoeiafval, bladeren en gemaaid gras.

"Stad Oostende zorgt ervoor dat het Gft-afval aan huis wordt opgehaald én dat er geen bijkomende kosten zijn voor de Oostendenaars. Integendeel, het wordt goedkoper. We hebben beslist dat een Gft-afvalzak van 40 liter slechts 0,50 euro kost. Voor een restafvalzak van 30 liter betaal je 0,70 cent. Zo wordt Gft-afval laten ophalen voor de Oostendenaars goedkoper. We zorgen dus niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de Oostendenaar", aldus Eerste Schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Afvalbeleid.

Er zal een vaste ophaaldag per sector worden voorzien voor Gft-afval. De wekelijkse ophaling van restafval blijft behouden.

Auteurs: 
Thomas Soen