Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vakbonden Picanol niet ongerust over nieuwe groep

Vakbonden Picanol niet ongerust over nieuwe groep

Nieuws
17/12/2015

Dat melden ze na de bijzondere ondernemingsraad van woensdag. "We hebben de nodige garanties verkregen", klinkt het bij ABVV Metaal en ACV Metea.

"In het begin werden we wat opgeschrikt omdat het niet zo'n simpele constructie is, maar toen we alles op een rijtje hadden gezet en de directie na onze vragen de nodige uitleg kon geven, beseften we dat we ons niet al te veel zorgen moeten maken", aldus Stefaan Williams van ACV Metea. "Uiteindelijk is het een vrij boekhoudkundige constructie boven beide bedrijven."

Langetermijnvisie

De vakbond is tevreden dat de gedelegeerd bestuurder vasthoudt aan de langetermijnvisie voor Picanol. "Er is op dat vlak zeker geen vertrouwensbreuk. Vroeger kwam weliswaar elke cent die verdiend werd terug in het bedrijf, nu gaat het naar de holding. Maar een probleem voor de werking levert dat niet op. Ook het personeel toont begrip en maakt zich niet druk."

Ook ABVV maakt zich niet erg ongerust. "Er werd ons bevestigd dat er geen grote veranderingen zullen zijn voor het personeel, en dat het vooral gaat om een financiële constructie. Dit verandert niets voor de mensen bij ons, noch voor die bij Tessenderlo Chemie", aldus Véronique Rogiers van ABVV Metaal.

Auteurs: