Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vader vermoorde Mikey Peeters stapt uit het leven

Vader vermoorde Mikey Peeters stapt uit het leven

Nieuws
07/01/2020

Dat schrijft Het Nieuwsblad. Volgens zijn advocaat Jef Vermassen heeft Steven Peeters de moord nooit kunnen verwerken en hebben de beelden die op het assisenproces werden getoond hem enorm geraakt.

Mikey Peeters werd op 30 mei 2014 in Brugge neergestoken door de Tsjetsjeen Suleyman Betelguiriev (25). Betelguiriev diende Mikey zes messteken toe na een woordenwisseling. Twee van de steken bleken dodelijk. Kort na de feiten vluchtte hij naar zijn thuisland Tsjetsjenië, waar hij vermoedelijk nog altijd verblijft.

De voortvluchtige Betelguiriev werd op 1 februari 2019 door het hof van assisen van West-Vlaanderen bij verstek veroordeeld tot dertig jaar opsluiting. De assisenjury veroordeelde zijn medeplichtige Steven Van Geel (26) tot acht jaar cel.

Most Wanted

Betelguiriev staat momenteel op de Most Wanted-lijst. Dat is de lijst met de meest gezochte voortvluchtige veroordeelde criminelen van het land. Onder anderen de extreemlinkse Turkse Fehriye Erdal en de Antwerpse ISIS-terrorist Hicham Chaib staan erop.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Bekijk ook