Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vader Sharon: "Hij heeft zijn auto gebruikt als moordwapen"

Vader Sharon: "Hij heeft zijn auto gebruikt als moordwapen"

Nieuws
12/10/2021

James Gruwez is er duidelijk van overtuigd dat zijn dochter Sharon Gruwez (22) op 1 november 2018 in Vleteren niet stierf bij een banaal verkeersongeval. Vooral de vele eerdere incidenten en het stalkerig gedrag van de beschuldigde werden aangehaald.

De ouders van Sharon omschreven het slachtoffer als een vriendelijke, joviale levensgenieter. "Ze was overal graag bij en graag gezien. Ze was niet op haar mondje gevallen, maar zou zeker nooit slaan of schoppen", vertelde James Gruwez. Vanessa Deroo schetste een gelijkaardig beeld van haar dochter. "Ik ga Sharon herinneren als lief, mooi en soms te eerlijk. Ze was alles voor mij, ik had maar haar." Van Davy K. had de vader van Sharon geen hoge pet op. Op vraag van de voorzitter passeerden een hele reeks incidenten de revue. "Hopelijk eindigen wij niet zo", zou K. bijvoorbeeld geschreven hebben na een drievoudige moord in Moere. Door klappen van de beschuldigde belandde het slachtoffer ook eens met een gescheurd trommelvlies in het ziekenhuis.

"Psychopaat en moordenaar"

Voorzitter Antoon Boyen vroeg zich af waarom het slachtoffer toch steeds weer terugkeerde naar haar partner. "Ik denk dat we ons dat allemaal afvroegen. Langs de ene kant zag ze hem graag. En ze dacht dat ze hem kon veranderen. Een psychopaat zondert zijn slachtoffers zodanig af dat ze in een vicieuze cirkel terechtkomen." Gruwez noemde K. onomwonden de moordenaar van zijn dochter en legde ook uit waarom. Hij merkte op dat Sharon anders steeds haar gordel droeg en 's nachts in de kou zeker niet naar de zee zou willen. Ook de verdwenen geheugenkaart van de dashcam zit hem dwars. "Op twee jaar tijd heeft hij haar voorzichtig doodgedaan, tot hij haar de laatste dag vermoord heeft."

De advocaten van de burgerlijke partijen polsten ook naar hun inschatting van de overdreven snelheid en het negeren van het rood verkeerslicht. Volgens James Gruwez betekent het dat K. zijn wagen als een moordwapen gebruikte. "Van het moment dat je iemand in je auto zitten hebt, ben je daar verantwoordelijk voor. Alle goede intenties zijn vervallen als je aan zo'n snelheid met iemand naast je de baan opgaat", stelde Deroo.

Vriendinnen van Sharon: "Hij was jaloers en agressief"

De vriendinnen van het slachtoffer omschreven de beschuldigde vanmiddag als "jaloers en agressief". Charlien D. herinnerde zich een incident aan haar nagelstudio. "Ik zou Sharon naar huis voeren, maar ze kreeg berichten van Davy dat hij haar zou komen halen." Toen de vriendinnen naar het voertuig van D. wandelden, volgde de beschuldigde hen met gierende banden. "Hij stopte naast mijn auto en heeft Sharon daar eigenlijk bij de keel gegrepen."

Heleen A. zag dan weer hoe K. tijdens een conflict de kleren van Sharon had gescheurd. "Hij had de deur ingestampt en was het boeltje kort en klein aan het slaan. Hij had haar ook geslagen."

Ook Sien D. gaf toe dat ze geen hoge dunk had van de beschuldigde. "Ze is ook eens in het ziekenhuis geweest met een gescheurd trommelvlies. Ze zei dat een bal tegen haar hoofd gevlogen was, maar achteraf heeft ze toegegeven dat het door een ruzie met Davy was." Enkele dagen voor de feiten vertrouwde Sharon haar toe dat ze van K. af was, aangezien ze hem niet meer miste.

Ook volgens Noa D. hadden ze toen geen relatie meer. "Ik vrees ook dat het geen ongeval was. Zo snel rijden. En dan Sharon die haar gordel niet aanhad, terwijl ze die normaal altijd draagt. Ik kan me ook voorstellen dat er nog ruzie geweest is tijdens de rit."

BEKIJK OOK:

 

Auteurs: 
Redactie