Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vaccinatie in wzc Lacourt (Oostende) toch niet uitgesteld

Vaccinatie in wzc Lacourt (Oostende) toch niet uitgesteld

Nieuws
18/01/2021

Na vier nieuwe besmettingen afgelopen week, besliste het Agentschap Zorg en Gezondheid in het weekend dat de geplande vaccinaties in woonzorgcentrum A. Lacourt uitgesteld zouden moeten worden. Op vraag van Stad Oostende is er nu groen licht om alle bewoners van de niet-getroffen afdelingen tóch deze week te vaccineren. Tegen midden februari zouden alle bewoners en medewerkers van de woonzorgcentra op het grondgebied van de stad beide inentingen met het coronavaccin ontvangen moeten hebben en zo volledig beschermd zijn tegen het virus.

Schepen van Welzijn en Zorg Natacha Waldmann: "Stad Oostende stelde na overleg met de arbeidsgeneesheer en de Coördinerend en Raadgevend Arts (CRA) van het woonzorgcentrum de vraag om toch deze week te kunnen starten met de vaccinaties in de niet-getroffen afdelingen. Vandaag kregen groen licht van het Agentschap Zorg en Gezondheid om in de niet getroffen afdelingen van wzw A. Lacourt nu donderdag de vaccins toe te dienen. Dat betekent dat we het grootste deel van onze bewoners en medewerkers nu al bescherming zullen kunnen bieden."

Hertesten

De geplande hertesting op het coronavirus gaat ook door. Alle bewoners en personeel worden morgen en nog een tweede keer volgende week opnieuw getest. Intussen worden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om verdere besmetting te stoppen. Door niet-getroffen afdelingen deze week al te vaccineren wil Oostende op kortere termijn het risico in te dijken. Zodra dat kan, worden ook de bewoners en het personeel in de getroffen afdeling gevaccineerd. In wzc Boarebreker blijft alles zoals gepland en krijgen bewoners en medewerkers woensdag hun eerste spuitje met het coronavaccin.

Auteurs: