Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Uitbraak Zuid-Afrikaanse variant in WZC in Westende

Uitbraak Zuid-Afrikaanse variant in WZC in Westende

Nieuws
01/02/2021

 Momenteel zijn de meeste bewoners niet ernstig ziek. Uit gerichte testing blijkt dat het gaat om de Zuid-Afrikaanse variant. Burgemeester Dedecker en de directie kondigden vorige week - na de uitbraken in Houthulst - meteen de meest strikte beschermingsmaatregelen af om de tweede vaccinatieronde te vrijwaren. 

Het onderzoek naar waarom het virus niettegenstaande de strenge beschermingsmaatregelen toch is binnengeraakt, is nog volop aan de gang. Begeleidende artsen vermoeden dat deze variant van het virus is binnengeslopen via het Oostendse WZC Lacourt.

Vaccinatie

Door de uitbraak moet het wzc het toedienen van de tweede dosis van het vaccin uitstellen. "Midden januari kregen de bewoners hun eerste prikje. Het tweede prikje moet worden uitgesteld voor onbepaalde tijd. Het is een domper, maar ons team blijft gemotiveerd en hoopvol", aldus een woordvoerder van Armonea. Maandag is een nieuwe testronde gebeurd. De resultaten daarvan worden vandaag verwacht.

Andere Middelkerkse woonzorgcentra

Ook in WZC Haerlebout zijn er 34 besmettingen vastgesteld, weliswaar niet met een gemuteerde variant van het coronavirus. Ook daar gelden de meest strikte beschermingsmaatregelen zodat de besmettingen ingedijkt blijven en de tweede vaccinatieronde maximaal beschermd wordt.

 In WZC De Ril en Tara gelden ook nog steeds strenge beschermingsmaatregelen. Daar zijn voorlopig geen nieuwe besmettingen vastgesteld. Binnenkort krijgen de bewoners van beide WZC’s hun tweede coronavaccin.

 

Auteurs: