Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Uitbraak wzc Ingooigem: "Geen verrassing" (Van Gucht)

Uitbraak wzc Ingooigem: "Geen verrassing" (Van Gucht)

Nieuws
01/03/2021

"De globale cijfers tonen echter aan dat het vaccin aanslaat", benadrukt hij.

De viroloog schrikt niet van de uitbraak. "Mensen in een woonzorgcentrum hebben nu eenmaal een heel zwak immuunsysteem. Er zullen nog wel uitbraken zijn, hopelijk niet te veel. Maar we hadden dit wel verwacht."

Milde symptomen

Er zou ook enkel sprake van milde symptomen, aldus Van Gucht. "Het vaccin moet beschermen tegen ziekenhuisopname. Zolang mensen geen ernstige ziekte ontwikkelen, doet het vaccin zijn werk."

Dat het vaccin aanslaat, bewijzen ook de globale cijfers in de woonzorgcentra en bij de 80-plussers. "Er is een duidelijke knik in het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens. Het gaat om goede resultaten in een erg fragiele groep."

Drie van de zes personeelsleden van het woonzorgcentrum in Ingooigem die besmet zijn met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, waren niet of nog niet helemaal gevaccineerd. "Vandaar nog eens het belang om zich te laten vaccineren", aldus nog de viroloog. 

'Vaccinatie zorgpersoneel verplicht"

Koepelorganisatie Icuro vindt dat de vaccinatie tegen het coronavirus verplicht moet worden voor wie in de zorg werkt. Aanleiding is die besmetting met de Zuid-Afrikaanse variant in Ingooigem. 3 van de 6 personeelsleden van het woonzorgcentrum die besmet zijn met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, waren niet of nog niet helemaal gevaccineerd. Dat bevestigt de directie.

Zoals we gisteren al meegaven is er in het woonzorgcentrum een uitbraak met de Zuid-Afrikaanse variant. 12 bewoners en 6 personeelsleden zijn besmet. De meesten zijn dus wel al gevaccineerd en daardoor hebben ze geen of lichte symptomen. Door de uitbraak is zeker al tot 14 maart geen bezoek toegelaten in het rusthuis.

BEKIJK OOK:

Auteurs: 
Belga