Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twintigste editie van aardappelbeurs Interpom gestart

Twintigste editie van aardappelbeurs Interpom gestart

Nieuws
28/11/2021

De aardappelbeurs vindt plaats vanaf zondag tot en met dinsdag. Het is een initiatief van Belgapom, de beroepsvereniging voor de Belgische aardappelhandel en verwerking. Op de beurs staan 325 exposanten uit maar liefst 15 landen. 

Vrijdag werden strengere coronamaatregelen afgekondigd. Daardoor bestond even de vrees dat de beurs zou worden afgelast. "Maar wij vallen onder het handelsprotocol en niet onder eventprotocol. De Belgische overheid heeft besloten om alle sectoren open te houden om zo de economie terug aan te zwengelen", klinkt het. "Er zal wel streng worden toegezien op de naleving van de verscherpte veiligheidsmaatregelen. Bezoekers moeten een Covid Safe Ticket voorleggen en een mondmasker dragen." 

Met als thema 'Let's reconnect the potato chain' wil Interpom zowel aardappeltelers, loonwerkers, verwerkers, verpakkers, aankopers en handelaars samenbrengen. "Want de sector kijkt terug op een bijzonder moeilijke periode", klinkt het. "Niet alleen de coronapandemie, maar ook de klimaatproblematiek, de gevolgen van de CIPC-ban op vlak van aardappelbewaring en de eerste stappen naar de Green Deal dwingt de sector om te innoveren. Tijdens Interpom worden de nieuwste machines, producten, diensten en digitale technologieën gepresenteerd."

Vorig jaar lokte de beurs 19.508 bezoekers uit 49 landen.

 

Auteurs: 
Belga