Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tweedeverblijvers willen betere band met kustgemeenten

Tweedeverblijvers willen betere band met kustgemeenten

Nieuws
18/09/2020

Vooral de lockdown, waar ze plots niet meer welkom waren aan de kust, zijn ze nog niet vergeten. Ze hebben vanmorgen voor het eerst overlegd met een kustburgemeester.  De primeur was voor Steve Vandenberghe van Bredene.

"We willen hier een lokaal pilootproject opstarten om te zien hoe we concreet zo'n samenwerking kunnen opstarten", zegt Marie-Anne Coninxs van Tweres. "En dat hopen we uit te breiden naar andere gemeenten".

Taks

Bredene heeft een mooie mix van tweedeverblijvers in appartementen en caravans. En de burgemeester heeft wel oren naar de verzuchtingen van de nieuwe belangengroep. Burgemeester Vandenberghe: "We moeten ook de frustratie wat uitklaren waarin zij het gevoel hadden dat de tweedeverblijvers werden gestigmatiseerd. Ze wilden zich houden aan de maatregelen. En dat gaat niet alleen om rijke mensen. Velen hebben er hard voor gewerkt. Ik begrijp dat ze zich niet zo goed hebben gevoeld. We moeten niet boven hun hoofd beslissingen nemen".

Rest nog een belangrijke kwestie: die van de tweedeverblijftaks. "Wij kijken niet tegen een tweedeverblijfstaks aan. Maar in bepaalde gemeenten worden onrechtmatig taksen geïnd. Daar is bezwaar tegen en dat gaan we onder de loep nemen".

 

Auteurs: 
Redactie

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox