Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee Albanezen en twee Italianen in de cel voor mensensmokkel

Twee Albanezen en twee Italianen in de cel voor mensensmokkel

Nieuws
03/02/2020

Na verhoor werden beiden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Zij zitten momenteel nog steeds in voorlopige hechtenis.

Het onderzoek werd verdergezet door de Scheepvaartpolitie en het team mensensmokkel van de Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen. Tijdens dit onderzoek kwamen ook twee andere personen in beeld, en na grondige speurwerk konden deze twee personen – een 46-jarige man en een 53-jarige vrouw uit Italië – worden geïdentificeerd. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de aankoop van de zeilboot waarmee de mensensmokkel heeft plaatsgevonden.

De onderzoeksrechter vaardigde een Europees Aanhoudingmandaat uit tegen de beide Italianen. Zij werden begin oktober 2019 in Italië aangehouden en naar de Italiaanse gevangenis overgebracht in afwachting van hun overbrenging naar België. Afgelopen donderdag werden de man en vrouw door het team mensensmokkel van de Federale Gerechtelijke Politie naar België overgevlogen.

Na hun verhoor besliste de Brugse onderzoeksrechter om hen beiden aan te houden op verdenking van mensensmokkel. De vier vermoedelijke mensensmokkelaars zullen zich binnen afzienbare tijd moeten verantwoorden voor de Brugse correctionele rechtbank.

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox