Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Trambus rijdt twee weken rond in Kortrijk

Trambus rijdt twee weken rond in Kortrijk

Nieuws
08/10/2015

De trambus houdt het midden tussen een tram en een gelede bus. De binnenkant heeft brede gangpaden, een lage vloer en grote in- en uitgangen, veel ruimer en comfortabeler voor de reiziger, terwijl de buitenkant de look heeft van een tram, onder meer door de afgeschermde wielen.

De trambus heeft een lengte van bijna 24 meter en een breedte van 2,5 meter. Er zijn 44 zitplaatsen waaronder twee rolstoelzones en een veelvoud aan staande plaatsen. Het besturen van de trambus zou zelfs eenvoudiger zijn dan een gelede bus.

Gratis ritjes

De bus zal tot 23 oktober het station van Kortrijk verbinden met Hoog Kortrijk, waar Busworld plaatsvindt. In de piekuren zal de trambus om het kwartier rijden, in de daluren om het half uur. De rit is gratis. Gebruikers krijgen een foldertje dat geldt als vervoersbewijs.

Binnenin zit een tevredenheidsenquête. "Daarmee gaan we dan aan de slag om tegen eind november een eerste evaluatie te hebben", aldus Suzy Costers, directeur West-Vlaanderen van De Lijn.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne ziet in de trambus het ideale vervoersmiddel om de binnenstad met Hoog Kortrijk te verbinden. "We wachten op een beslissing vanuit de Vlaamse regering, maar wat ons betreft mogen ze blijven. We zagen de trambus onlangs in Metz aan het werk. Het is ongelooflijk welke impact deze toestellen hebben op het dagelijkse leven."