Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tot twee jaar cel omdat peuter per ongeluk GHB inneemt

Tot twee jaar cel omdat peuter per ongeluk GHB inneemt

Nieuws
06/02/2020

Het slachtoffer belandde in een comateuze toestand nadat ze op het appartement van de onderburen GHB had binnengekregen. Dat is vloeibare xtc. Een 26-jarige vrouw uit Gent kreeg bij verstek twee jaar effectieve gevangenisstraf.

In augustus 2018 verwachtten de moeder van het kind en haar vriend, beiden veertigers, een deurwaarder op hun appartement olm hun goederen in beslag te nemen. Door hun drugsprobleem kampte het koppel immers met ernstige financiële problemen. Om aan de deurwaarder te ontsnappen, probeerden ze nog snel hun spullen onder te brengen in de garage van hun onderbuur en zijn vriendin.

In de zetel

Tijdens de verhuizing zat het driejarige dochtertje van de vrouw in de zetel van de buren naar de televisie te kijken. Toen ze twee uur later weer thuis was, viel het kind plots flauw. Het slachtoffer begon ook bloederig te braken en werd in comateuze toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Twee dagen later mocht ze naar huis, maar het toxicologisch onderzoek bracht sporen van cocaïne en vooral GHB aan het licht.

Zonder toezicht

De mama en haar vriend beweerden dat ze drugs altijd op een zekere hoogte bewaarden. Bovendien werd de voorraad steeds snel opgebruikt en werd in hun appartement geen GHB ontdekt. Maar de vriendin van de onderbuur bleek wel een fervent gebruiker van GHB. Op het appartement van haar vriend vonden de speurders een fles met restanten van GHB. Hoe het meisje de drugs precies heeft binnengekregen is niet duidelijk, maar volgens de rechter zijn alle betrokkenen door hun onzorgvuldigheid schuldig aan opzettelijke slagen en verwondingen.

Ze wisten immers dat er drugs in het appartement lagen en lieten het kind toch zonder toezicht achter. Het koppel en de onderbuur werden uiteindelijk veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen. De onderbuurvrouw kreeg twee jaar effectieve celstraf opgelegd.

Auteurs: 
Belga