Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tommelein: "Moet Open VLD niet opgaan in groter geheel?"

Tommelein: "Moet Open VLD niet opgaan in groter geheel?"

Nieuws
04/05/2022

In Oostende stapt hij in 2024 alvast niet naar de gemeenteraadsverkiezingen met een Open VLD-lijst. Wel blijft hij liberaal, maar hij denkt dat samenwerken met andere partijen en lijst verstandiger is. “Ik zeg gewoon dat we best nadenken over hoe we best opereren naar de toekomst toe, als we niet willen dat het te laat is. Dat is gewoon mijn eerlijk antwoord op de vraag over hoe het verder moet met de traditionele partijen."

In de peilingen doen de traditionele partijen het allemaal slecht. En daarom droomt Tommelein van een bredere beweging om de kiezer te verleiden. Ook in zijn eigen Oostende wil hij de krachten bundelen. “In Oostende komt er zeker een andere lijst. Maar dat betekent niet dat de burgemeester van Oostende geen liberaal blijft. Eén ding is zeker. In Oostende zal een brede beweging naar de kiezer trekken en Open VLD zal daar deel van uitmaken.”

Al gesprekken in Oostende

Al maanden zijn er gesprekken tussen CD&V en Open VLD in Oostende. Maar Tommelein sluit ook de socialisten en Groen niet uit om een nieuwe Oostendse lijst te vormen. “Ik heb nog geen engagementen gekregen, maar de gesprekken zijn lopende op dit moment. Meerdere partijen zijn op dit moment aan het spreken.”

De vraag van Tommelein is niet los te zien van de peilingen waarbij kiezers steeds vaker een extremere stem uitbrengen. De partijleiding bij Open VLD nationaal steunt de oproep van de Oostendse liberaal niet.

Auteurs: