Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toch geen stadssteun voor nieuw dierenasiel Oostende

Toch geen stadssteun voor nieuw dierenasiel Oostende

Nieuws
11/12/2020

Die komt terug op een eerdere belofte van het vorige stadsbestuur om 500.000 euro te doneren bovenop het half miljoen dat inmiddels door een grote crowdfunding is ingezameld de afgelopen jaren.

Het huidige stadsbestuur zegt dat het geen budget heeft om in het nieuwe asiel te stoppen. De voorzitter en medewerkers van het asiel voelen zich bekocht en spreken van woordbreuk. Ook oppositiepartij sp.a klaagt de woordbreuk aan. De bouwvergunning voor het nieuwe asiel is recent wél verleend.

"Loze verkiezingsbelofte"

"In februari 2020 is er naar aanleiding van het neerleggen van de meerjarenbegroting van het huidig bestuur een overlegmoment geweest met de voorzitter van het Blauw Kruis waarin duidelijk gesteld is dat er op dat moment geen budgettaire ruimte was voor een bouwsubsidie van 500.000 euro", zegt schepen Silke Beirens, bevoegd voor mens en milieu. "Dit betekent uiteraard niet dat het huidig bestuur dierenwelzijn niet genegen is. De feiten mogen echter niet verdraaid worden. Het is heel gemakkelijk om in een verkiezingsjaar met beloftes te komen zonder daar concreet middelen voor vast te leggen. In de voorbije budgetrondes zijn daarvoor nog geen middelen voorzien. Dit wil niet zeggen dat er geen middelen meer kunnen komen of dat we het dierenasiel niet op andere manieren kunnen ondersteunen. We weten dat het dierenasiel aan vernieuwing toe is en hoezeer tientallen vrijwilligers zich voor dit doel inzetten."

Lees ook: