Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Titelfeest Club Brugge kan voorbereidingen Bloedprocessie verhinderen

Titelfeest Club Brugge kan voorbereidingen Bloedprocessie verhinderen

Nieuws
10/05/2022

Na de  0-2 overwinning op Union zondag, ruiken de blauw-zwartfans al de landtitel. Als de Bruggelingen op 22 mei winnen van Anderlecht, worden ze voor de derde keer op rij landskampioen. Het titelfeest een dag later, op 23 mei, heeft een impact op de Bloedprocessie. Die gaat enkele dagen later door de straten. En daar gaan veel voorbereidingen aan vooraf, zoals de opbouw van een tribune.

Stad is voorbereid

Club Brugge wil de eventuele overwinning vieren door met een bus door het centrum van Brugge te rijden, om te eindigen op een podium op de Markt. Daar staat normaal gezien ook de tribune voor de Bloedprocessie. "We zullen de vlaggen van de Bloedprocessie tijdelijk weghalen, zodat de bus vlot door kan", zegt burgemeester Dirk De fauw. "Ook het podium van de kampioenviering moeten we 's nachts afbreken om de tribune onmiddellijk op te bouwen."

Hoewel maandag 23 mei een gewone werkdag is, zou het wel eens een groot feest kunnen worden. Door corona dateert het laatste echte kampioenenfeestje van vier jaar geleden.

Zo zag de kampioenviering er in 2018 uit:

Auteurs: 
Redactie