Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

'Tijdig inschrijven voor terugkommoment rijbewijs'

'Tijdig inschrijven voor terugkommoment rijbewijs'

Nieuws
01/08/2021

Door de coronapandemie bleven de examencentra enkele maanden gesloten. Hierdoor is het extra druk omdat veel mensen het behalen van hun rijbewijs noodgedwongen moesten uitstellen. Die drukte is nu ook merkbaar bij de terugkommomenten.

"Heel wat beginnende bestuurders hebben daarom extra tijd gekregen tot 30 september van dit jaar", zegt minister Peeters. "Momenteel merken we echter uitstelgedrag: mensen wachten tot het allerlaatste moment om een afspraak te maken voor hun verplichte terugkommoment. Ik vraag daarom aan iedereen om niet te talmen en zich tijdig in te schrijven. Zo vermijd je een toeslag en mogelijke boetes."

Vier uur opleiding

Het terugkommoment is een verplichte opleiding van vier uur met als doel de verkeersveiligheid te verhogen en het aantal jonge bestuurders in ongevallenstatistieken naar beneden te krijgen. Minister Peeters wijst erop dat bij één op vijf ongevallen een jonge bestuurder is betrokken.

Het terugkommoment bestaat uit een praktisch gedeelte en een groepsgesprek over onder meer verkeersattitude. Beginnende bestuurders kunnen het terugkommoment volgen bij 24 erkende instellingen op 28 verschillende locaties, verspreid over heel Vlaanderen. De kostprijs bedraagt 103 euro.

Auteurs: 
Belga